هلا بيكم بنوتاتى الحلوين
انا سويت هاعش فى حفله نجاح بنتى وتفوقها لهذا العام بالشهاده الابتدائيه
وحبيت تستمتعوا معى بالطريقه لانه حلو الطعم جدا
المقادير
حسب الرغبه
نصف كيلوا جلاش صابح حتى يسهل عليكى لفه
او كيلوا حسب الكميه اللى تبونها
فستق مطحون
سمن سايح
مقدار الشراب
2 كوب سكر
1 كوب ماء
عصير نصف ليمونه
طريقه عمل الشراب
ضعى السكر على المويه وارفعيهم على النار
وبعد الغليان ضعى عصير الليمون
ومن وقت لاخر شيلى الريم من على وجه الشربات بالملعقه
الى ان يتقل حجم الشربات اطفئى عليه النار
ولا تسقى عش العصفور الا وهو بارد تماما لذلك حضريه قبل لف الجلاش
الطريقه
احضرى الجلاش واقسميه بالسكين على اربع اجزاء متساووين


بتحضرى عصاه رفيعه مثل اللى بالصوره لكى تلفى عليها الجلاش
ان لم تعثرى على هذه العصاه
سهله جدا احضرى علاقه ملابس خشب وخذى العصاه المدوره اللى بنعلق عليها البنطلون
افردى ورقه الجلاش وضعى عليها العصاه هكذا

ولفى الورقه على العصاه واتركى جزء صغير فى نهايه الورقه بدون لف وهذى ستكون عش العصفور

اضعطى بيدك اليسرى على الورقه هكذا

وباليد اليمنى حاتكشكشى ورقه الجلاش باتجاه يدك اليسرى هكذا


وهى متكشكشه نضمها ونسحبها من العصاه

وندورها باليد هكذا

ونرصها فى الصينيه ملتصقه فى بعض حتى لاتفك منك



الى ان تنتهى من كل الصينيه
اسقى الجلاش كله بالسمن السايح

بعد ماتستوى فى الفرن بحرص شديد امسكى الصينيه بمساكه وعلى حرف الحله اللى فيها السمن السايح فرغى السمن الزائد وبالراحه على شان ماتتقلب منك الصينيه

وابتدى تضعى فى وسط كل عش الفستق المطحون

واسقيها بالشربات البارد ودخليها الفرن مره اخرى لمده ثوانى
وخرجى الصينيه وصفى الشربات الزائد كما فعلتى مع السمن الزائد
ضعى ورق دانتيل على على طبق التقديم وابتدى رصى عش العصفور
وهذا سيكون شكله النهائى


وبالهنا والشفا
واى سؤال انا حاضره
انا سويت هاعش فى حفله نجاح بنتى وتفوقها لهذا العام بالشهاده الابتدائيه
وحبيت تستمتعوا معى بالطريقه لانه حلو الطعم جدا
المقادير
حسب الرغبه
نصف كيلوا جلاش صابح حتى يسهل عليكى لفه
او كيلوا حسب الكميه اللى تبونها
فستق مطحون
سمن سايح
مقدار الشراب
2 كوب سكر
1 كوب ماء
عصير نصف ليمونه
طريقه عمل الشراب
ضعى السكر على المويه وارفعيهم على النار
وبعد الغليان ضعى عصير الليمون
ومن وقت لاخر شيلى الريم من على وجه الشربات بالملعقه
الى ان يتقل حجم الشربات اطفئى عليه النار
ولا تسقى عش العصفور الا وهو بارد تماما لذلك حضريه قبل لف الجلاش
الطريقه
احضرى الجلاش واقسميه بالسكين على اربع اجزاء متساووين


بتحضرى عصاه رفيعه مثل اللى بالصوره لكى تلفى عليها الجلاش
ان لم تعثرى على هذه العصاه
سهله جدا احضرى علاقه ملابس خشب وخذى العصاه المدوره اللى بنعلق عليها البنطلون
افردى ورقه الجلاش وضعى عليها العصاه هكذا

ولفى الورقه على العصاه واتركى جزء صغير فى نهايه الورقه بدون لف وهذى ستكون عش العصفور

اضعطى بيدك اليسرى على الورقه هكذا

وباليد اليمنى حاتكشكشى ورقه الجلاش باتجاه يدك اليسرى هكذا


وهى متكشكشه نضمها ونسحبها من العصاه

وندورها باليد هكذا

ونرصها فى الصينيه ملتصقه فى بعض حتى لاتفك منك



الى ان تنتهى من كل الصينيه
اسقى الجلاش كله بالسمن السايح

بعد ماتستوى فى الفرن بحرص شديد امسكى الصينيه بمساكه وعلى حرف الحله اللى فيها السمن السايح فرغى السمن الزائد وبالراحه على شان ماتتقلب منك الصينيه

وابتدى تضعى فى وسط كل عش الفستق المطحون

واسقيها بالشربات البارد ودخليها الفرن مره اخرى لمده ثوانى
وخرجى الصينيه وصفى الشربات الزائد كما فعلتى مع السمن الزائد
ضعى ورق دانتيل على على طبق التقديم وابتدى رصى عش العصفور
وهذا سيكون شكله النهائى


وبالهنا والشفا
واى سؤال انا حاضره