السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
مساء الفل والورد والياسمين
إزيكم يا عسولات المنتدى يا رب تكونوا بخير
أولا هحطلكم صورتها علشان تتشجعوا وتعملوها
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي
ندخل بأة في المقادير والطريقة خطوة خطوة
مقادير الكراميل
ثلثين كوب سكر
مقادير الكريمة
2بيضة
كوب لبن
نصف كوب سكر
كيس فانيليا
مقادير الكيكة
2بيضة
ثلاث اربع كوب زيت ذرة او عباد الشمس
ثلاث اربع كوب لبن
نصف كوب سكر
كوب دقيق
ربع كوب كاكاو
2ملعقة كبيرة بيكنج بودر
طريقة التحضير:-
اولا الكراميل
نحط تلتين كوب سكر في حلة على النار ونسيبهم لحد ما يبأة لونهم كده ...وخدوا بالكم أحسن يتحرق

إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي
ونصبهم في صينية متوسطة ونحرك الصينية لحد ما الكراميل يملاها كلها...بس خدوا بالكم لازم تمسكوا الصينية بحاجة علشان ما تلسعكوش ...ونسيب السكر على جنب لحد ما يبرد خالص
ونبدأ نعمل في الكريمة
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي
ثانيا الكريمة
نخلط 2بيضة مع كوب اللبن في الخلاط (بتاع الطماطم)
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي
ثم نضيف السكر والفانيليا ويتم خلطهم فى الخلاط جيدا ويضاف على الكراميل السابق تحضيره
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي
ثالثا الكيكة
نضع 2 بيضة مع ثلاث اربع كوب الزيت (يعني كوب إلا ربع) مع ثلاث اربع كوب اللبن ونصف كوب سكر فى الخلاط(برضه خلاط الطماطم)
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي
ويوضع هذا الخليط فى طبق عميق ونقوم بنخل كوب دقيق وربع كوب كاكاو و2 ملعقة كبيرة بيكنج بودر على هذا الخليط
هنا حطيت الخليط في طبق عميق
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي
وهنا أضفت عليه الدقيق والكاكاو والبيكنج بودر..أوعوا تنسوا البيكنج بودر
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي
ويقلب بخفة بمعلقة بلاستيك أو خشب ...(قلبوه من تحت لفوق على شكل حرف 8)
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي
ونصبه في الصينية اللي فيها الكراميل والكريمة وما تخافوش هما هيتفصلوا لوحدهم..أمال هما سموها قدرة قادر ليه؟؟؟؟؟؟؟
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي
نحط الصينية ده اللي فيها الكراميل والكريمة والكيكة في صينية تانية أكبر منها فيها ماء مغلي بارتفاع 2 سنتيمتر تقريبا...
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي
توضع فى درجة حرارة 190درجة وبتاخد ساعة
وده شكلها بعد ما طلعت
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي
وبعد ما تخرج من الفرن نتركها ربع ساعه تهدأ ثم نضع على الصينيه طبق التقديم ونقلبها
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي
يا رب يكون عجبكم
مساء الفل والورد والياسمين
إزيكم يا عسولات المنتدى يا رب تكونوا بخير
أولا هحطلكم صورتها علشان تتشجعوا وتعملوها
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي

ندخل بأة في المقادير والطريقة خطوة خطوة
مقادير الكراميل
ثلثين كوب سكر
مقادير الكريمة
2بيضة
كوب لبن
نصف كوب سكر
كيس فانيليا
مقادير الكيكة
2بيضة
ثلاث اربع كوب زيت ذرة او عباد الشمس
ثلاث اربع كوب لبن
نصف كوب سكر
كوب دقيق
ربع كوب كاكاو
2ملعقة كبيرة بيكنج بودر
طريقة التحضير:-
اولا الكراميل
نحط تلتين كوب سكر في حلة على النار ونسيبهم لحد ما يبأة لونهم كده ...وخدوا بالكم أحسن يتحرق

إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي

ونصبهم في صينية متوسطة ونحرك الصينية لحد ما الكراميل يملاها كلها...بس خدوا بالكم لازم تمسكوا الصينية بحاجة علشان ما تلسعكوش ...ونسيب السكر على جنب لحد ما يبرد خالص
ونبدأ نعمل في الكريمة
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي

ثانيا الكريمة
نخلط 2بيضة مع كوب اللبن في الخلاط (بتاع الطماطم)
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي

ثم نضيف السكر والفانيليا ويتم خلطهم فى الخلاط جيدا ويضاف على الكراميل السابق تحضيره
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي

ثالثا الكيكة
نضع 2 بيضة مع ثلاث اربع كوب الزيت (يعني كوب إلا ربع) مع ثلاث اربع كوب اللبن ونصف كوب سكر فى الخلاط(برضه خلاط الطماطم)
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي

ويوضع هذا الخليط فى طبق عميق ونقوم بنخل كوب دقيق وربع كوب كاكاو و2 ملعقة كبيرة بيكنج بودر على هذا الخليط
هنا حطيت الخليط في طبق عميق
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي

وهنا أضفت عليه الدقيق والكاكاو والبيكنج بودر..أوعوا تنسوا البيكنج بودر
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي

ويقلب بخفة بمعلقة بلاستيك أو خشب ...(قلبوه من تحت لفوق على شكل حرف 8)
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي

ونصبه في الصينية اللي فيها الكراميل والكريمة وما تخافوش هما هيتفصلوا لوحدهم..أمال هما سموها قدرة قادر ليه؟؟؟؟؟؟؟
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي

نحط الصينية ده اللي فيها الكراميل والكريمة والكيكة في صينية تانية أكبر منها فيها ماء مغلي بارتفاع 2 سنتيمتر تقريبا...
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي

توضع فى درجة حرارة 190درجة وبتاخد ساعة
وده شكلها بعد ما طلعت
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي

وبعد ما تخرج من الفرن نتركها ربع ساعه تهدأ ثم نضع على الصينيه طبق التقديم ونقلبها
إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي

إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي

إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي

إضغط على الصورة لعرضها بمقاسها الطبيعي

يا رب يكون عجبكم