المقادير
دجاجة +5 اكواب رز مسلوق نصف سلق ومصفى +بصلتين كبيرتين مقطعه شرايح+3 حبات بطاطس كبيرة مقطعه الى قطع كبيرة
+ملعقه ثوم مطحون+باكيت صلصة
ملعقتين بهارات مشكلة +ملعقه صغيرة ملح ليمون+ملعقه صغيرة زعفران+
ملح +نصف كأس زيت اوسمن او زبدة +نصف فنجان ماء ورد
الطريقه
نضع البصل والثوم مع الزيت في وعاء ونقلبه على النار شويه ..
نضع الدجاج ونقلب شويه
نحط البهارات والصلصه وماء الورد والزعفران والملح ..
ملح اليمون بعد ماتنضج المكونات كلها..ونقلب ونحط كاسه ونص ماء
ونهدي النار لحد ماتنضج الخلطة ..ملاحظة لاتكثروا الماء لو حسيتوا انها نقصت كتير
نص كاس زياده فقط..
الرز المسلوق
ولما نحط الرز فوق الخلطة نرش فوقهم الزعفران
ونخليه على النار هادئة جدا لحد مايشرب الماء..ونطفي النار ونتركه قليلا
5 دقايق ..بعدين نجيب طبق الغرف ونحط شوية رز من فوق الوجه ..في طبق التقديم ونغرف الارز ونرص الدجاج والبطاطس ونرتب شكله
ونقدمه مع سلطة الخيار بالبن والنعناع
