المكونات والطريقه
دجاج منظف جيدا ومفروك من الداخل والخارج بالليمون والملح والخل ويصفى جيدا وينشف من الداخل بواسطة منشفه خاصه ونظيفه
رز مصري مغسول ومنقوع 10 دقائق ومصفى
بصله مفرومه ناعم صنوبر
في قدر على النار نضع الزيت ونقلب به البصل جيدا حتى يشقرثم اضيفي الصنوبر وقلبي قليلا ثم اضيفي كوب ونصف ماء لكوبين من الرز نحنا نبغاه مرزز يعني نص سوا
وطبعا تسيبي الرز يغلى على نار عاليه الين يفضل فيه شوية مويه وبعدين ا رخي النار وغطي القدر وسيبيه ينضج براحته ودا شكله بعد مانضج نص نضوج
الان نبدا بحشي الدجاج نحشي الرقبه ونخيطها ونحشي الجوف ولكن عندي ملحوظه مهمه الجهه اللي بين الجوف وبين الفخذ في مجال معانا نفصلها ونحشيها كمان كده تاخد رز اكثر
وبالنسبه للبهارات انا استخدمت خليط مكون من فلفل اسود-قرفه-بهار حلو-هيل -كركم وطبعاملح تبلت الدجاج بالملح
والبهارات جيدا ثم حشيت وخيطت علشان لايخرج الحشو


الان نحضر شوية خضار بصل -كوسا-جزر-بطاطس( انا من عشاق الخضار)
وضعتهم في القدر الخاص بالفرن ثم وضعت الدجاج فوقهم
ونضع كوب ماء ونغطي القدر ونضعه في فرن حار لمدة ساعتين ونتفقده بين فتره واخرى حتى لاجف
وكل ماجف نضيف القليل من الماء
بعد مرور الساعه الاولى نخرجهم ونضيف عليهم عصير 3 ليمونات(طبعا حسب رغبتك احنا نحبه حامض)ونرجعهم الفرن لساعه اخرى
وهنا بعد مانضج
ومن قريب

دجاج منظف جيدا ومفروك من الداخل والخارج بالليمون والملح والخل ويصفى جيدا وينشف من الداخل بواسطة منشفه خاصه ونظيفه

رز مصري مغسول ومنقوع 10 دقائق ومصفى

بصله مفرومه ناعم صنوبر

في قدر على النار نضع الزيت ونقلب به البصل جيدا حتى يشقرثم اضيفي الصنوبر وقلبي قليلا ثم اضيفي كوب ونصف ماء لكوبين من الرز نحنا نبغاه مرزز يعني نص سوا


وطبعا تسيبي الرز يغلى على نار عاليه الين يفضل فيه شوية مويه وبعدين ا رخي النار وغطي القدر وسيبيه ينضج براحته ودا شكله بعد مانضج نص نضوج

الان نبدا بحشي الدجاج نحشي الرقبه ونخيطها ونحشي الجوف ولكن عندي ملحوظه مهمه الجهه اللي بين الجوف وبين الفخذ في مجال معانا نفصلها ونحشيها كمان كده تاخد رز اكثر

وبالنسبه للبهارات انا استخدمت خليط مكون من فلفل اسود-قرفه-بهار حلو-هيل -كركم وطبعاملح تبلت الدجاج بالملح
والبهارات جيدا ثم حشيت وخيطت علشان لايخرج الحشو


الان نحضر شوية خضار بصل -كوسا-جزر-بطاطس( انا من عشاق الخضار)

وضعتهم في القدر الخاص بالفرن ثم وضعت الدجاج فوقهم

ونضع كوب ماء ونغطي القدر ونضعه في فرن حار لمدة ساعتين ونتفقده بين فتره واخرى حتى لاجف
وكل ماجف نضيف القليل من الماء

بعد مرور الساعه الاولى نخرجهم ونضيف عليهم عصير 3 ليمونات(طبعا حسب رغبتك احنا نحبه حامض)ونرجعهم الفرن لساعه اخرى

وهنا بعد مانضج


ومن قريب
